ŠIJE ISTINSKI SLJEDBENICI SUNNETA
Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /home/bosalshia/public_html/page.php on line 99

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/bosalshia/public_html/page.php on line 103

Dr.Muhammed Tidžani

 

 

 

Neka je hvala Allahu Gospodaru svjetova, Milostivom Samilosnom, Koji pobjeđuje silnike i ohole, a Pomagač je slabih i onih kojima je učinjena nepravda, Onome koji Svoje blagodati daje svim Svojim robovima, i vjernicima i nevjernicima, mnogobošcima i oholima, Onome koji Svoj blagoslov daje svim Svojim stvorenjima kroz uputu i pažnju i plemenitošću. Pa kaže Uzvišeni: “Mi smo sinove Ademove, doista, odlikovali: dali smo im da kopnom i morem putuju, i opskrbili ih ukusnim jelima, i dali im velike prednosti nad mnogima koje smo stvorili.” [Isra', 70

 

Neka je hvala Onome Koji je melekima naredio da nam se poklone, a onoga koji je odbio prokleo. Neka je hvala Onome Koji nas je naputio ovome, a ne bismo bili upućeni da nas Allah nije uputio. Neka je hvala Allahu koji nam je pripremio put da pod Njegovom pažnjom i u sjeni pokornosti Njemu steknemo stepene visokog savršenstva, i Koji nam je osvijetlio tmine i Istinu učinio vidljivom jakim dokazima i jasnim argumentima, i Koji nam je slao poslanike od nas da nas pouče Njegovim ajetima, koji nas izvode iz tame na svjetlo, spašavaju nas od slijepe zablude i koji nam je učinio razum postojanim vođom kojim ćemo tražiti Pravi put kad god naša osjetila ostanu nemoćna spram zamršenog pitanja.

Neka je salavat i selam, blagoslovi i pozdravi na onog koji je došao kao milost čovječanstvu, sejjidina i mevlana, našeg vođu, Muhammeda sina Abdullahova, pečata vjerovjesnika i prvaka među ljudima, onoga kome je data milost i visoko mjesto, onoga kome je dato pohvaljeno mjesto na obećani dan i šefat koji će biti primljen od njega! Neka je salavat i selam na njegov dobri, čisti Ehli-bejt, čiju poziciju je Allah uzvisio, učinio ih garancijom ummetu da ako ih budu slijedili neće biti upropašteni, učinio ih spasiocima ummeta od zablude i spasom vjernika od utapanja! Onaj ko se bude držao za uže njihovog velajeta (vodstva i zaštite) je vjernik, plemenita porijekla, a onaj ko je skrenuo s njihova puta je munafik, ružna porijekla. Onoga ko ih voli čeka milost, a onoga ko ih mrzi čeka kazna. Čovjek neće stići do svoga Gospodara, osim ako bude slijedio njihov utrti put, niti će ući, osim kroz njihova vrata.

Neka je Allahovo zadovoljstvo sa njihovim sljedbenicima i onima koji ih vole od prvih ashaba koji su im položili prisegu vjernosti u pomaganju vjere, te ostali dosljedni svom obećanju i bili od onih zahvalnih, kao i na one koji ih slijede radeći dobra djela sve do Sudnjeg dana!

Dragi Bože, molimo Te da nam daš plemenitu državu u kojoj će islam vladati, a njeni stanovnici biti poštovani, a kojom će biti poniženi licemjerstvo i njegove pristalice! Učini da u njoj budemo oni koji će pozivati na pokornost Tebi, biti vođe na Tvom putu i opskrbi nas dostojanstvom na Dunjaluku i Ahiretu, Tvojom milošću, o Najmilostiviji!1 2 next