Koji je razlog zbog kojega vi šiiti ne slijedite isto vjerovanje kao većina muslimana?
Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /home/bosalshia/public_html/page.php on line 99

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/bosalshia/public_html/page.php on line 103

Vjerovanje većine muslimana se u osnovi slaže sa ašaritskim učenjem, a u ritualima oni slijede jednoga od četiri imama, a to su Ebu Hanifa, El-Šafija, El-Malik i Ahmed ibn Hanbel. Predlažem da vi učinite isto, jer je ovo prihvaćeno kao najbolje i najpravednije vjerovanje i izvršavanje vjerskih propisa od strane naših časnih predaka iz prošlosti, i ono je preovladalo u čitavom muslimanskom svijetu.

 

Svi ti ljudi su se jednoglasno složili o pravnoj sposobnosti, pobožnosti, svetosti, suzdržanosti, skrušenosti, čistoći karaktera i praktičnim i teorijskim sposobnostima četvorice naprijed navedenih imama. Zamislite samo koliko je potrebno da svi mi budemo ujedinjeni u današnjem vremenu, kada su neprijatelji Islama udružili svoje snage protiv nas, riješili da nas povrijede, i koriste sve svoje moći govora, misli i osjećaja protiv nas. Mi, sa druge strane, čvrsto spavamo i svojim međusobnim neslaganjem i razjedinjenošću indirektno potpomažemo naše neprijatelje.

 

Zbog toga, prema ovakvim prilikama, najbolje bi nam bilo da se ujedinimo i okupimo oko jednog centra. Takvo jedinstvo se jedino može postići ako svi prihvatimo istu vjeru. Zbog toga bi vi, šiiti, trebalo da prihvatite vjeru većine muslimana. Da li se slažete sa mojim mišljenjem? Molim Allaha da se pronađe neki način da se stane na kraj sektaštvu i da se svi ujedinimo.Sa selamima,

vaš S

 

---------------------------------------------------------------------------------------1 2 3 next