SA ONIMA KOJI SU ISKRENI
Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /home/bosalshia/public_html/page.php on line 99

Deprecated: Function split() is deprecated in /home/bosalshia/public_html/page.php on line 103

O vjernici, bojte se Allaha i budite s onima koji su iskreni! (Tevba, 119)

Dr.Muhammed Tidžani

Dr. Muhammed Et-Tidžani Es-Semavi

 

Neka je hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova, onome koji nam je ukazao čast davši nam uputu, koji se brine o nama! Neka je hvala Onome koji nam je dao blagodati, Svojim robovima, svo dobro i sreću da bi bili dobri! Ko se na Njega oslanja, zaštićen je i sačuvan od šejtanove varke. A ko skrene s Njegova puta, biće napušten i na cjedilu ostavljen.

Neka je salavat i selam na onoga koji je kao milost svjetovima poslan, pomagača slabih i onih kojima je nepravda učinjena, onoga koji je volio siromahe i to one koji su u Allaha vjerovali želeći ono što je Uzvišeni pripremio Svojim iskrenim robovima.

Neka je salavat i selam na njegovu čistu porodicu, čiji položaj je Allah uzvisio iznad ostalih stvorenja da bi bili uzor onima koji su spoznali, svjetionik upute lađa spasa, sa koje ko izostane biće od onih koji su upropašteni.

Zatim, neka je zadovoljstvo Allahovo na one sretne ashabe koji su mu prisegu položili i pomagali ga, a nisu bili od onih koji su zakletvu pogazili! I koji su ostali postojani položenoj zakletvi i poslije njega, a nisu promijenili i povratili se, nego su bili od onih koji se zahvaljuju! Neka je Allahovo zadovoljstvo i na one koji su ih slijedili u dobru, išli njihovim putem, i oni prvi, a i ovi posljednji, sve do Sudnjeg dana!

Gospodaru, raširi moja prsa, olakšaj mi i razveži uzao sa moga jezika da bi me razumjeli!

Gospodaru, prosvijetli razum svakome ko čita ovu moju knjigu da shvati istinu kojom su upućeni Tvoji iskreni robovi, muhlisi!1 2 3 next