Dokazi za razumom obdareneDokazi za razumom obdarene

 

PREDGOVOR

 

U ime Boga Milostivog Samilosnog!

 

Kroz nekoliko godina rada u biblioteci Medžlisa Islamske zajednice u Konjicu redovno sam pratio sva nova izdanja iz oblasti islamistike, njihov sadržaj, interesovanje čitalaca za ista te vodio urednu statistiku o temama koje čitaoce najviše zanimaju vodeći računa o starosnoj dobi čitalaca.

Primjetio sam da je jedan, ne mali broj, izdanja prošao gotovo nezapažen, evidentirao sam knjige koje niko za četiri-pet godina nije uzeo na čitanje kao i veliki broj izdanja iz kojih su iščitavane samo pojedine teme.

Često sam bio u situaciji da iz određenih izdanja kopiram neke cjeline i kompletiram ih u nekom internom print izdanju kako bi olakšao, posebice, omladini da lakše dođe do građe koja ih interesuje.

I ova knjiga koja se nalazi pred vama nastala je iz potrebe da se čitaocima pruži mogućnost da ovu interesantnu građu nađu u jednoj knjizi.

Prilikom traganja za sadržajima primarnim za ovu knjigu koristio sam nekoliko knjiga koje su do sada izašle na ovu temu, te veliki broj časopisa i Internet prezentacija koje ću navesti u bibliografiji kako bi čitalac koji želi  u potankosti da se upozna s ovom temom imao uputu u osnovne izvore.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 next