Staza rjecitosti14431

Zapovjednik vjernih - mir neka je s njim - kaze: cinite dobro i ne ponizavajte ništa od njega, buduci da je njegovo sicušno veliko, a malo puno. Neka niko od vas nipošto ne kaze da je drugi doista obavezniji u cinjenju dobra nego štoje on sam, pa da tako, Boga mi, i bude. I dobro i zlo imaju pristalice svoje. Koje god od tog dvoga vi napustite, njemu ce biti dovoljne pristalice njegove.

432

Zapovjednik vjernih - mir neka je s njim - kaze: Allah ce urediti vanjštinu onome koji uredi unutarnjost svoju. Onome ko radi za vjeru svoju Allah ce uciniti dovoljnim svijet njegov. Onome koji lijepo uredi ono što je izmedju njega i Boga - Allah ce lijepo urediti ono što je izmedju njega i drugih ljudi.

433

Zapovjednik vjernih - mir neka je s njim - kaze: Blagost je prekrivac koji skriva, a razum je sablja britka. Pokrij zato blagošcu svojom slabosti u ponašanju svome i bori se razumom svojim protiv strasti svojih!

434

Zapovjednik vjernih - mir neka je s njim - kaze: Ima robova Bozijih kojima Allah daje blagodati radi dobrobiti ljudi. On ih zato drzi u rukama njihovim sve dok ih oni daju drugima. On od njih uzima te blagodati kada ih oni uskrate, pa ih šalje drugima.

435

Zapovjednik vjernih - mirnekaje s njim - kaze: covjek ne treba biti siguran u dva dara: zdravlje i imetak. Jer vidiš covjeka zdrava koji neocekivano brzo oboli i vidiš imucna koji neocekivano brzo osiromaši.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 next