Prava podanika1 Prava tvojih podanika po vlasti jesu da trebaš znati da su ti učinjeni podanicima posredstvom njihove slabosti i tvoje snage. Zato si obavezan da postupaš pravedno prema njima i da budeš poput samilosnog oca prema njima. Trebaš im oprostiti njihovo neznanje i ne požurivati ih kazniti i trebaš zahvaljivati Bogu Svemogućem i Uzvišenom za vlast i moć nad njima koje ti je dao.

2 Pravo tvojih podanika po znanju jest da trebaš znati da te je Bog učinio nadzornikom nad njima samo posredstvom znanja koje ti je dao i otvaranjem Svojih riznica tebi. Ako činiš dobro u podučavanju ljudi, ne postupajući s njima grubo i ne uznemirujući ih, onda će Bog uvećati Svoju dobrostivost prema tebi. Ali ako ustegneš svoje znanje od ljudi, ili postupaš s njima grubo kad oni traže znanje od tebe, onda je pravo Boga Svemogućeg i Uzvišenog da ti oduzme znanje i njegov sjaj i učini da padneš sa svog položaja u srcima ljudi.

3 Pravo tvoje žene jest da znaš da ju je Bog Svemogući i Uzvišeni učinio smirenjem i okrepom tebi; trebaš znati da je ona blagodat tebi od Boga - Visoko je On! Zato je trebaš poštovati i prema njoj postupati blago. lako je njezino pravo prema tebi obaveznije, moraš postupati prema njoj samilosno, budući da je ona tvoj zatočenik kojeg ti hraniš i odijevaš. Ako ona nešto ne zna, trebaš joj oprostiti.

4 Pravo tvog roba jest da trebaš znati da je on stvor tvog Gospodara, sin tvog oca i majke, i tvoje meso i krv. Ti ga imaš ali ga nisi stvorio; Bog ga je stvorio. Ti nisi stvorio nijedan od njegovih udova, niti mu ti pribavljaš opskrbu; naprotiv, Bog Svemogući i Uzvišeni ti daje dovoljno za to. Zatim ga On potčinjava tebi, povjeravajući ti ga, i ostavlja ga s tobom tako da bi ti On zaštitio dobro koje mu daješ. Zato postupaj dobro prema njemu, upravo kako Bog , postupa dobro prema tebi. Ako ti se ne dopada, zamijeni ga, ali ne zlostavljaj ono što je Bog Svemogući i Uzvišeni učinio stvorom, a nema snage osim u Boga.