Prava predvodnika1 Pravo onoga koji te predvodi vlašću je da znaš da si učinjen kušnjom njemu. On je iskušavan tobom time što mu je Bog dao vlast nad tobom. Ne smiješ se izlagati njegovom gnjevu, jer ćeš se svojim rukama baciti u propast i postati njegov ortak u zlu koje ti čini.

2 Pravo onog koji te predvodi znanjem jest veličanje njega, uvažavanje njegovih sjednica, pažljivo slušanje njega i pristupanje njemu. Ne bi trebao podizati svoj glas prema njemu. Nikad ne bi trebao odgovoriti nekome koji njega pita o nečem, tako da on bude onaj koji će odgovoriti. Ne bi trebao govoriti nikom na njegovoj sjednici, niti ogovarati bilo koga. Ako iko ikad govori loše o njemu u tvojoj prisutnosti, trebaš ga braniti. Trebaš sakriti njegove propuste i učiniti poznatim njegove vrline. Ne bi trebao sjediti s njegovim neprijateljem niti neprijateljevati s njegovim prijateljem. Ako postupiš tako, Božiji meleki posvjedočit će ti da si otišao pravo njemu i učio njegovo znanje radi Boga - uzvišeno je ime Njegovo! -a ne radi ljudi.

3 Pravo onog koji te predvodi svojinom jest da mu se pokoravaš a ne da mu se ne pokoravaš sve dok pokoravanje njemu ne bi izazvalo ljutnju Boga Svemogućeg i Uzvišenog, jer ne smije biti nikakve pokornosti stvoru kad je to nepokoravanje Bogu.