Moljenje u nevolji i traženju olakšice1.U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Bože moj, ne dopusti neprijatelju mom da se zlobno raduje nada mnom i da mnome muči dragog srodnika ili prijatelja mog!

2. Bože moj, od pogleda Tvojih daj mi jedan kojim ćeš otkloniti od mene ono čime si me ožalostio i vrati me najboljim od običaja Tvojih u mene! Odazovi se moljenju mom i moljenju onog koji posvećuje moljenje svoje iskreno Tebi, jer snaga moja postala je slaba, vještina moja oskudna, stanje moje teško, i izgubio sam nadu u ono što je u stvorova Tvojih, pa ništa ne ostaje za me osim nadanja u Te!

3. Bože moj, sigurno je moć Tvoja da otkloniš ono u čemu se nalazim poput moći u onom čime si me ožalostio! I doista tješi me prisjećanje Tvojih djela dobrote a nada u iskazivanje milosti i dobrostivosti Tvoje ojačava me, jer nisam bez milosti Tvoje sve otkad si me stvorio.

4. I Ti si, Bože moj, moje Mjesto bijega, Utočište moje, Zaštitnik moj, Branitelj moj,

5. Voleći prema meni, Samilosni, i Jamac opskrbe moje. U odredbi Tvojoj počiva ono što mi je dato a u znanju Tvom ono čemu se trebam vratiti.

6. Zato, Zaštitniče i Gospodaru moj, smjesti u ono što si uredio, odredio, i učinio neizbježnim za me, dobrobit moju i ono u čemu počiva dobro stanje moje i  oslobođenje moje iz onog u čemu jesam!

7. Ne nadam se da iko osim Tebe to odbije, i u tom se uzdam samo u Te.

8. O Imatelju veličanstva i darežljivosti, budi s mojim najboljim mišljenjem o Tebi!

9. Smiluj se slabosti mojoj i nedostajanju vještine moje, otkloni bol moju, odazovi Se pozivu mom, izbavi me iz posrtanja, i u tom pokaži dobrotu meni i svakom ko Te moli! Gospodaru moj, naredio si mi da molim i obvezao Se da uslišaš a obećanje Tvoje jest istina u kojoj nema propuštanja, niti ikakve promjene.1 next