Šapćuće moljenje ustrašenih1. U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Bože moj, gledaš li da me kazniš nakon vjerovanja moga u Te, otjeraš me daleko nakon ljubavi moje za Te, ostaviš me dok se nadam milosti i oprostu Tvome, odbiješ me dok utočište tražim u Tebe? Kako blago Lice Tvoje može razočarati mene?! Da mi je znati je li me majka moja za nesreću rodila i odgajala me za stradanje? Da me onda nije ni rodila ni odgojila! Da mi je znati jesi li me Ti odredio jednim od ljudi sreće? Jesi li me izdvojio za bliskost i blizinu Tvoju, pa da onda oko moje bude veselo, i duša moja time zadovoljna?

2. Bože moj, pocrnjuješ li lica onih koji sedždu čine pred moćnošću Tvojom?! Pogađaš li zamuknućem jezike koji govore u hvaljenju slave i uzvišenosti Tvoje?! Jesi li zapečatio srca koja gaje ljubav za Te?! Jesi li zaglušio uši koje se zadovoljavaju u slušanju spominjanja Tebe u skladu s voljom Tvojom?! Stavljaš li u okove ruke koje očekivanja podizahu prema Tebi u nadi za milosnošću Tvojom?! Kaznjavaš li tijela koja idu da Ti se pokore sve dok ne izmršaju u borbi za Te?! Kažnjavaš li noge koje žure da Ti služe?!

3. Bože moj, onima koji Ti Jednost priznaju ne zaključaj kapije milosti Svoje, i ne odvoji one koji čeznu za Tobom od gledanja u prizor ljepote Tvoje!

4. Bože moj, kako ćeš dušu, koju si uzdigao u priznavanju Jednosti Tvoje, poniziti u sramoti napuštanja Tvog?! Kako ćeš srce, koje se predalo ljubljenju Tebe, spaliti u vrelini vatri Svojih?! .

5. Bože moj, daj mi zaštitu od bolnog gnjeva Tvog i silne ljutnje Tvoje! O Voleći, Blagi, Premilosni, Milosni, Prinuditelju, Pobjeditelju, Oprostitelju, Pokrivatelju, izbavi me milošću Svojom iz kazne Vatre i nemilosti sramote kad dobri budu odvojeni od zlih, oblici izmijenjeni, grozote navale, činitelji dobra budu primaknuti, činitelji zla udaljeni, i svakoj duši bude plaćeno sve što je zaslužila, a nepravda im ne bude učinjena!