Šapćuće moljenje žaljitelja1. U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Bože moj, Tebi se žalim na dušu koja na zlo nagoni, navaljuje prijestupima, čezne da Ti se ne pokori, i izlaže sebe gnjevu Tvome. Odvela me je na puteve stradanja, učinila me najuniženijim stradalnikom pred Tobom. Izgovori su brojni, nadanja dugačka; kad je zlo dotakne, uznemirena je, kad je dobro dotakne, uskraćuje; sklona zabavi i skretanju, puna nemara i nepažnje, požuruje me prijestupima i nagoni da odgađam pokajanje.

2. Bože moj, žalim Ti se na neprijatelja koji me zavodi i šejtana koji me zastranjuje. Ispunio je grudi moje zavodničkim mislima, a savjeti njegovi obuhvatili su srce moje. On podržava inad protiv mene, uljepšava za me ljubljenje svijeta ovog, i odvaja me od pokornosti i bliskosti!

3.Bože moj, Tebi se žalim na srce koje je tvrdo, okretano tamo-ovamo mislima zavodljivim, zaodjenuto u hrđu i pečat, i na oko toliko nemarno da plače u strahu od Tebe i koje žudno traži ono što ga veseli!

4.Bože moj, nema ni sile ni čvrstine osim u snazi Tvojoj, niti izbavljenja za me od ružnoća svijeta ovog osim zaštitom Tvojom. Zato Ti išćem Tvojom mudrošću dalekosežnom i Tvojom voljom prožimajućom da mi ne dopustiš da se izlažem ičem drugom do darežljivosti Tvojoj i da me ne preinačiš u metu za nevolje! Budi mi pomagač protiv neprijatelja, pokrivatelj sramota i prijestupa, zaštitnik od nesreća, čuvar od djela nepokornosti, dobrotom i milošću Tvojom, o Najmilosniji od milosnih!